RDW-loket

De meest geraadpleegde RDW-diensten op een rijtje

De RDW (Dienst Wegverkeer) is de instantie in Nederland die verantwoordelijk is voor de registratie van voertuigen, de uitvoering van keuringen en het beheer van kentekenplaten. De RDW biedt een breed scala aan diensten aan zowel particulieren als bedrijven die te maken hebben met voertuigen en kentekens. Deze diensten zijn erop gericht om het beheer van voertuigen en het naleven van de wet- en regelgeving te vereenvoudigen. Bedrijven die zakelijk met de RDW willen samenwerken, hebben een RDW-erkenning nodig.

Tenaamstellen van een voertuig: De RDW regelt de tenaamstelling van voertuigen op kenteken. Dit kan online, via een kentekenloket of via een RDW-erkend garagebedrijf.
APK-keuring: De RDW is verantwoordelijk voor de uitvoering van de APK-keuring. Deze keuring is verplicht voor alle personenauto’s en bedrijfsauto’s in Nederland.
Kentekenplaten: De RDW produceert en verstrekt kentekenplaten voor alle voertuigen in Nederland.
Voertuiginformatie: De RDW biedt online toegang tot voertuiginformatie, zoals de technische specificaties, de onderhoudshistorie en de kentekenhistorie.

RDC biedt geen diensten voor particulieren. Daarvoor kun je rechtstreeks bij de RDW terecht.

Diensten voor bedrijven:

Online diensten: RDC biedt diverse online diensten voor bedrijven, zoals het afmelden van de APK, de Online Registratie Bedrijfsvoorraad (ORB), de Export Dienstverlening (ORED), Registratie Demontage (ORAD), tenaamstellen van voertuigen (TV), de Versnelde Kentekenregeling met Certificaat van Overeenstemming (VKR-CvO), de Opdracht Tot Tenaamstelling (OTT), de BPM Restwaardeberekening en de Online Kilometer Registratie (OKR).
Datadiensten: diverse datadiensten voor bedrijven, zoals voertuiggegevens, kentekengegevens en keuringsgegevens.
Regelgeving:  informatie van de RDW voor bedrijven over de regelgeving die relevant is voor hun activiteiten.

De kosten van de RDW-diensten variëren per dienst. Voor meer informatie over de kosten neem je best contact op met een van onze accountmanagers of de servicedesk van RDC.

Disclaimer: Deze informatie is van algemene aard en kan wijzigen. Raadpleeg de website van de RDW voor de meest actuele informatie.

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl