Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

Registratie (land)bouwvoertuigen en RDC

Kentekenen en registreren (land)bouwvoertuigen RDW

Per 1 januari 2021 is het registreren en kentekenen van (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg rijden, verplicht. Hieronder vallen onder andere:

  • land- en bosbouwtrekkers;
  • land- en bosbouwaanhangwagens;
  • verwisselbare getrokken uitrustingsstukken;
  • motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS);
  • mobiele machines (nieuwe categorie)

U als leverancier van (land)bouwvoertuigen krijgt daar dus mee te maken, en ook leveranciers van machines voor het groenbeheer of bedrijfslogistiek kunnen wellicht te maken krijgen met deze registratie- en kentekenplicht.

De initiële registratie van voertuigen moet u rechtstreeks bij de RDW doen. De registratie van de per 1 mei verplichte APK-keuring, en het tenaamstellen van nieuwe voertuigen hoeft u niet bij de RDW te doen; daarvoor kunt u ook bij RDC terecht.

RDC heeft de juiste laagdrempelige software in huis om alle verplichte registraties bij de RDW snel en simpel te kunnen uitvoeren. Op onze website leest u meer over Tenaamstellen, APK afmelden, en online verkopen en vrijwaren.  RDC is voor deze bewerking al ruim een halve eeuw hét adres voor de automobielbranche.

Heeft u vragen? Brancheorganisatie Fedecom heeft op haar website een handige pagina aangemaakt met antwoorden op heel veel vragen over dit onderwerp. Brancheorganisaties BMWT en Cumela hebben ook dergelijke informatie op hun website opgenomen.

Ook vindt u veel informatie op de website van de RDW.

Uiteraard zitten onze servicedesk-collega’s ook klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van de juiste software voor uw bedrijf. Wij zijn bereikbaar via 020-6445553 of per mail: servicedesk@rdc.nl.

  • Actueel nieuws