<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
28 december 2020

Registratie (land)bouwvoertuigen en RDC

Per 1 januari 2021 is het registreren en kentekenen van (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg rijden, verplicht. Leveranciers van (land)bouwvoertuigen krijgen daar dus mee te maken, en ook leveranciers van machines voor het groenbeheer of bedrijfslogistiek kunnen wellicht te maken krijgen met deze registratie- en kentekenplicht.

Kentekenen en registreren (land)bouwvoertuigen RDW

Per 1 januari 2021 is het registreren en kentekenen van (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg rijden, verplicht. Hieronder vallen onder andere:

  • land- en bosbouwtrekkers;
  • land- en bosbouwaanhangwagens;
  • verwisselbare getrokken uitrustingsstukken;
  • motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS);
  • mobiele machines (nieuwe categorie).

Ben jij leverancier van (land)bouwvoertuigen? Dan krijg je daar dus mee te maken, en ook als leverancier van machines voor het groenbeheer of bedrijfslogistiek kun je wellicht te maken krijgen met deze registratie- en kentekenplicht.

De initiële registratie van voertuigen moet je rechtstreeks bij de RDW doen. De registratie van de per 1 mei verplichte APK-keuring, en het tenaamstellen van nieuwe voertuigen hoef je niet bij de RDW te doen; daarvoor kun je ook bij RDC terecht.

RDC heeft de juiste laagdrempelige software in huis om alle verplichte registraties bij de RDW snel en simpel te kunnen uitvoeren. Op deze website lees je meer over Tenaamstellen, APK afmelden, en online verkopen en vrijwaren.  RDC is voor deze bewerking al ruim een halve eeuw hét adres voor de automobielbranche.

Heb je vragen? Brancheorganisatie Fedecom heeft op haar website een handige pagina aangemaakt met antwoorden op heel veel vragen over dit onderwerp. Brancheorganisaties BMWT en Cumela hebben ook dergelijke informatie op hun website opgenomen.

Ook vind je veel informatie op de website van de RDW.

Uiteraard zitten onze servicedesk-collega’s ook klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de juiste software voor jouw bedrijf. Wij zijn bereikbaar via 020-6445553 of per mail: servicedesk@rdc.nl.

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl