<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
05 juli 2023

Recordaantal motoren verkocht in eerste half jaar

In het eerste half jaar van 2023 is er een recordaantal nieuwe motoren verkocht: 11.056 verkopen, een stijging van 13% ten opzichte van dezelfde periode in 2022 (9.746 verkopen). Dit is het hoogste aantal in 15 jaar. Alleen in de maand juni zijn er al 2.132 motoren op kenteken gezet, 26% meer dan in dezelfde periode vorig jaar met 1.690 verkopen. Dit is goed nieuws voor de motorbranche, het gaat namelijk om actuele verkooporders en niet om backorders, die we zien bij de verkoopplus van nieuwe auto’s.

De motor is de laatste jaren steeds meer in trek en is nu populairder dan ooit. Maarten Mastop, branchemanager Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven bij BOVAG, wijst op het grote aantal herintreders tijdens de populaire BOVAG-campagne ‘Back on the Bike.’ “Daarmee zien we duidelijk terug dat de motor populairder is dan ooit! Daarnaast zien we dat de prijzen voor occasions toenemen. Hierdoor besluiten mensen sneller om te kiezen voor een nieuwe motorfiets. De prijsstijging van gebruikte motorfietsen komt mede door een tekort aan occasions.”

Mobiliteitsproduct voor woon-werkverkeer

Martijn van Eikenhorst, sectiemanager motoren bij RAI Vereniging vult aan: “De weersomstandigheden zijn over het algemeen het hele jaar goed om met de motor te rijden, waardoor er meer gereden kan worden. Ook de zakelijke markt ontdekt steeds meer de motorfiets als volwaardig mobiliteitsproduct voor woon-werkverkeer. Verder blijft motorrijden simpelweg een heerlijke vrijetijdsbesteding. Kortom de motorfiets zit al jaren in de lift en we verwachten dat deze stijging door blijft zetten.”

Toename aantal rijbewijzen

De populariteit is ook terug te zien in de groei van het aantal behaalde A-rijbewijzen. In totaal zijn er zijn vorig jaar ruim 30.000 A-rijbewijzen gehaald. Opvallend detail is dat 78% van de rijbewijzen is behaald door 21- t/m 35-jarigen. “De motor is een toegankelijk en betaalbaar mobiliteitsproduct, zeker voor jongeren”, aldus Martijn.

De vijf meest verkochte merken van 2021

Met name Honda, BMW en Ducati hebben het erg goed gedaan dit eerste half jaar. Gemiddeld steeg de markt met 13%, zij stegen met tenminste het dubbele.

  1. Honda (1.658 stuks; 30% stijging t.o.v. 2022)
  2. Ducati (1.455; 28% stijging t.o.v. 2022)
  3. BMW (1.394; 26% stijging t.o.v. 2022)

 

Deze officiële cijfers zijn afkomstig van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl