Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

#8 Impact corona op de marktcijfers

Marktnieuws 12 mei 2020

Werkplaatsactiviteiten:

Het beeld van de afgelopen perioden zet zich rustig door. APK- en kilometerstandmeldingen tonen aan dat het bezoek aan de garage een prima niveau  behoudt (aantal APK-meldingen in periode YTD april 2020 lag bijna 4% boven YTD 2019).

 

Verkoopactiviteiten: occasionregistraties

De occasionmarkt lijkt een nieuwe fase in te gaan. De BtC verkopen tonen herstel, met een prima week.

De CtC markt ligt wederom op een hoger niveau, met 2.290 personenwagens per dag in de afgelopen week, ofwel 6% boven het 30dgn gemiddelde, 16% boven het 90dgn gemiddelde, en maar liefst 20% boven het daggemiddelde in 2019 (1.904 stuks per dag)!

De sterk gekrompen BtC markt trekt deze week ook weer aan; met 3.187 per dag een groei van 12% versus het daggemiddelde in de afgelopen maand (2.835).

Gezamenlijk registreerden BtC+CtC deze week 5.477 per dag, een groei van 9% versus vorige week (ter vergelijking: in 2019 was het gemiddelde aantal dagelijks verkocht 5.400).

Ook de onderlinge handel (BtB, +11%) en de bedrijfsvoorraadmutaties (+5%) geven positieve signalen af.

In mei worden de vakantiegelden uitgekeerd. Nu toerisme wellicht minder mogelijk is, en de trein een minder aantrekkelijk vervoersmiddel lijkt vanuit beschikbaarheid van plekken en veiligheidsgevoel, kan een gunstig effect ontstaan voor de occasionmarkt.

 

Verkoopactiviteiten: nieuwregistraties

De registraties van nieuwe personenwagens tonen zoals verwacht nog een dalend patroon. Deze week een nieuw dieptepunt: 331 per dag.

Dat is bijna 1/3 minder dan vorige maand gemiddeld per dag (454 stuks) en maar liefst 73% onder het daggemiddelde (1.220 stuks) in 2019.

Alhoewel de economische vooruitzichten toch niet positief zijn, een opmerkelijk afwijkende ontwikkeling in de verschillende deelmarkten.

 

Contactloos ondernemen en cijfers
RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen. Tevens voorzien we de brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en specifieke analyses over de impact van corona.

Meer details, sneller inzicht?
Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw salesregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Delen via