<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
12 mei 2020

#8 Impact corona op de marktcijfers

We brengen je sinds de intelligente lockdown wekelijks op de hoogte van de actuele bewegingen in verkoop en onderhoud in de automotive.

Zo ook deze week, in alweer update #8.

Werkplaatsactiviteiten

Het beeld van de afgelopen perioden zet zich rustig door. APK- en kilometerstandmeldingen tonen aan dat het bezoek aan de garage een prima niveau behoudt (aantal APK-meldingen in periode YTD april 2020 lag bijna 4% boven YTD 2019).

Verkoopactiviteiten: occasionregistraties

De occasionmarkt lijkt een nieuwe fase in te gaan. De BtC verkopen tonen herstel, met een prima week.

De CtC markt ligt wederom op een hoger niveau, met 2.290 personenwagens per dag in de afgelopen week, ofwel 6% boven het 30dgn gemiddelde, 16% boven het 90dgn gemiddelde, en maar liefst 20% boven het daggemiddelde in 2019 (1.904 stuks per dag)!

De sterk gekrompen BtC markt trekt deze week ook weer aan; met 3.187 per dag een groei van 12% versus het daggemiddelde in de afgelopen maand (2.835).

Gezamenlijk registreerden BtC+CtC deze week 5.477 per dag, een groei van 9% versus vorige week (ter vergelijking: in 2019 was het gemiddelde aantal dagelijks verkocht 5.400).

Ook de onderlinge handel (BtB, +11%) en de bedrijfsvoorraadmutaties (+5%) geven positieve signalen af.

In mei worden de vakantiegelden uitgekeerd. Nu toerisme wellicht minder mogelijk is, en de trein een minder aantrekkelijk vervoersmiddel lijkt vanuit beschikbaarheid van plekken en veiligheidsgevoel, kan een gunstig effect ontstaan voor de occasionmarkt.

Verkoopactiviteiten: nieuwregistraties

De registraties van nieuwe personenwagens tonen zoals verwacht nog een dalend patroon. Deze week een nieuw dieptepunt: 331 per dag. Dat is bijna 1/3 minder dan vorige maand gemiddeld per dag (454 stuks) en maar liefst 73% onder het daggemiddelde (1.220 stuks) in 2019.

Alhoewel de economische vooruitzichten toch niet positief zijn, een opmerkelijk afwijkende ontwikkeling in de verschillende deelmarkten.

Contactloos ondernemen en cijfers

RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen. Tevens voorzien we de brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en specifieke analyses over de impact van corona.

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl