Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

#6 Impact corona op de marktcijfers

Marktnieuws 28 april 2020

Werkplaatsactiviteiten:

Na een sterke maand maart zagen we gedurende enkele weken een correctie naar beneden. Deze leek vorige week al te stabiliseren. Ook deze week tonen zowel de APK’s als de online kilometerregistraties een prima beeld. Als we de maandag even niet meenemen vanwege tweede paasdag: APK-meldingen identiek en online kilometerstandregistraties +6%.

Het aantal werkplaatsbezoeken (aftersales) blijkt in deze crisistijd een goede stabiele basis voor de ondernemer. De anderhalvemetereconomie blijkt voor wat betreft de afstand in ieder geval geen belemmering voor een onderhoudsbezoek.

Verkoopactiviteiten auto’s:

De daling in occasionregistraties leek al te stabiliseren, en deze week – voor het eerst sinds de crisis – zien we zelfs een groei versus vorige week. Het BtC-kanaal toont versus vorige week – exclusief de maandag vanwege Pasen – een stijging van 15% en CtC ziet een plus van 13%.

En op de langere termijn?

De BtC-verkopen per dag lagen afgelopen week 18% onder het dagelijks gemiddelde in 2019. De CtC-markt beleefde een uitzonderlijke week, met maar liefst 21% boven het dagelijks gemiddelde in 2019. Een opmerkelijk verschil in impact, want in de laatste jaren wist de BtC-markt duidelijk te groeien waar de CtC-markt structureel terrein verloor.

Contactloos ondernemen en cijfers
RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen. Tevens voorzien we de brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en specifieke analyses over de impact van corona.

Meer details, sneller inzicht?
Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw salesregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Delen via