<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
27 april 2020

#6 Impact corona op de marktcijfers

We brengen je sinds de intelligente lockdown wekelijks op de hoogte van de actuele bewegingen in verkoop en onderhoud in de automotive.

Zo ook deze week, in alweer update #6.

Werkplaatsactiviteiten

Na een sterke maand maart zagen we gedurende enkele weken een correctie naar beneden. Deze leek vorige week al te stabiliseren. Ook deze week tonen zowel de APK’s als de online kilometerregistraties een prima beeld. Als we de maandag even niet meenemen vanwege tweede paasdag: APK-meldingen identiek en online kilometerstandregistraties +6%.

Het aantal werkplaatsbezoeken (aftersales) blijkt in deze crisistijd een goede stabiele basis voor de ondernemer. De anderhalvemetereconomie blijkt voor wat betreft de afstand in ieder geval geen belemmering voor een onderhoudsbezoek.

Verkoopactiviteiten auto’s

De daling in occasionregistraties leek al te stabiliseren, en deze week – voor het eerst sinds de crisis – zien we zelfs een groei versus vorige week. Het BtC-kanaal toont versus vorige week – exclusief de maandag vanwege Pasen – een stijging van 15% en CtC ziet een plus van 13%.

En op de langere termijn?

De BtC-verkopen per dag lagen afgelopen week 18% onder het dagelijks gemiddelde in 2019. De CtC-markt beleefde een uitzonderlijke week, met maar liefst 21% boven het dagelijks gemiddelde in 2019. Een opmerkelijk verschil in impact, want in de laatste jaren wist de BtC-markt duidelijk te groeien waar de CtC-markt structureel terrein verloor.

Contactloos ondernemen en cijfers

RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen. Tevens voorzien we de brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en specifieke analyses over de impact van corona.

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl