Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

#11 Impact corona op de marktcijfers

Marktnieuws 2 juli 2020

De databases van AutoMotive Dashboard zijn onlangs bijgewerkt met de marktcijfers tot en met juni 2020. Deze maandafsluiting biedt direct inzicht in de laatste ontwikkelingen in de automotive markten.

 

Werkplaatsactiviteiten: APK

Na een prima maand april (+3% versus vorig jaar) en een goede meimaand (-1%) blijkt juni een uitstekende periode (+12%). Ook de andere voertuigsoorten tonen nu veel workshop bezoeken.

Verkoopactiviteiten: occasionregistraties

De impact van de pandemie op gebruikte voertuigen blijft bijzonder; wederom uitstekende cijfers zowel voor CtC (+15%), en nu ook voor BtC (+20%) (waarbij B = Bedrijf met RDW-registratie). In mei vond ook het autobedrijf de weg terug omhoog. Die stijging zet nu stevig door.

Verkoopactiviteiten: nieuwregistraties

Deze maand lijkt voor nieuwe personenvoertuigen het dal inderdaad te zijn bereikt. Opvallende uitzondering deze maand zijn wederom de segmenten Brom/Snorfiets en Motor. De Caravans trekken nu ook aan. De markt voor bestellers en vrachtwagens vertoont een diep dal.

Verkoopactiviteiten: individuele im- en export

Na twee zeer problematische maanden blijkt juni ook hier een welkome periode; de volumes van en naar de buurlanden zit weer stevig in de lift.

Meer details, sneller inzicht?
Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw salesregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Delen via