<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
08 juni 2020

#10 Impact corona op de marktcijfers

AutoMotive Dashboard is bijgewerkt met de marktcijfers tot en met mei 2020. Deze maandafsluiting biedt direct inzicht in de laatste ontwikkelingen in de automotive markten.

Werkplaatsactiviteiten

De consument weet duidelijk de werkplaats te vinden en laat zijn auto nog onderhouden in deze thuiswerkmaanden. Na een uitstekende maand april (+3% versus vorig jaar) zien we nu ook een prima maand mei, vergelijkbaar aan vorig jaar (-1%). Naast APK’s zien we vergelijkbare conclusies in de kilometertellerregistraties: de aftersales beleeft een goede periode.

Verkoopactiviteiten: occasionregistraties

De impact op gebruikte voertuigen toont nog steeds een zeer opvallend verschil tussen de BtC en CtC (B = Bedrijf met RDW-registratie). In mei vond het autobedrijf de weg wel weer terug omhoog. De CtC markt is opvallend optimistisch. Ook als occasion zijn de BSFietsen en Motoren zeer in trek.

Verkoopactiviteiten: nieuwregistraties

De impact op nieuwe aankopen toont een vertraagd effect in de registratiecijfers. De reeds bestelde auto’s worden uitgeleverd, maar er zitten meestal wel enkele maanden tussen aankoop en registratie. In mei zet de daling van april verder door, echter de laatste weken lijkt er wel een dal te zijn bereikt. Opvallende uitzondering deze maand zijn wederom de segmenten Brom/Snorfiets en Motoren.

Verkoopactiviteiten: individuele im- en export

De maand mei toont versus april een betere periode, maar vergeleken met vorig jaar blijft het een zeer problematische markt. Ondanks de RDW-keuringen is het volume drastisch teruggelopen. Vanuit de beschermende maatregelen per land is de situatie complex. De volumes vanuit alle buurlanden zitten echter wel weer stevig in de lift.

Contactloos ondernemen en cijfers

RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen. Tevens voorzien we de brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en specifieke analyses over de impact van corona.

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl