Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

#2 Impact corona op de marktcijfers

Marktnieuws 30 maart 2020

Impact corona 

– Afgelopen week berichtten we al dat de omzetdaling en winkelsluitingen die we in sommige branches zien, in de Automotive nog niet zo scherp zichtbaar waren. Deze week wordt echter duidelijk dat dit patroon zich sterk doorzet. De aftersalesactiviteiten vertonen nog een relatief goed beeld, de verkopen tonen echter een sterke daling.

Werkplaatsactiviteiten

De consument weet het garagebedrijf nog te vinden, wellicht gesteund door een overvloed aan vrije tijd en behoefte aan betrouwbaar vervoer. Het aantal APK-keuringen en KM tellerstand meldingen ligt boven het maandgemiddelde (5% en 16%) en zelfs boven vorige week (respectievelijk 1% en 22%).

Gemiddeld aantal per dag
Index in de grafiek = deze week versus 30 dagen gemiddelde

 

Verkoopactiviteiten auto’s

Verkoop gebruikt ligt deze week circa – 20% onder vorige week. Versus het maandgemiddelde zien we bij BtC maar liefst – 27%.

Verkoop nieuw oogt in de weekvergelijking met +8% misschien niet opvallend, maar de laatste week hoort een sterk groei te tonen. De dagelijkse registraties liggen deze week nu -4% onder het dagelijks gemiddelde per maand. Dit is normaal de beste week van de maand.

Het aantal auto’s in voorraad neemt licht toe deze week (1%), dat zal zeker liggen aan het dalend aantal voorraad opnames (-13% deze week).

Aantal per dag, deze en vorige week


Index in de grafiek = totaal deze week versus totaal van vorige week

 

Vanwege de maandelijkse registratie zal de komende dagen samen met  de maandafsluiting de trend verder verduidelijken en zullen we ingaan op enkele andere ontwikkelingen voor meer achtergrondinformatie.

 

Contactloos ondernemen en cijfers
RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen. Tevens voorzien we de brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en specifieke analyses over de impact van Corona.

Meer details, sneller inzicht?
Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw salesregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Delen via