Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

Robert houdt van ethical hacks en bruggen bouwen

Nieuws 28 maart 2019

robert krouwel

Robert Krouwel vertelt: ‘Ik ben een jaar geleden binnengekomen bij RDC als softwaretester. Het vacuüm wat er op diverse vlakken zat viel mij op. Ik ben iemand die overal achteraan gaat en zie kansen waarop ik kan in springen.

Zo was ik onlangs jurylid bij het Cyber Event van onze moeder Bovemij. Dat ontstond doordat ik een blog schreef op Invomij (ons gezamenlijke intranet). Daardoor kwam er een gesprek op gang over wat is nou security en wat behelst het? Ethical hacking is namelijk een van mijn hobby’s. Het gesprek was leuk, het klikte en ik werd jurylid.’

Zo gaat het met alles binnen RDC

RDC bestaat 55 jaar er was nog nooit een Hackathon gehouden. Ook al roepen er dan collega’s dat het moeilijk is, ik doe waar ik in geloof en bij de eerste keer waren er 35 aanmeldingen! Er was heel veel energie en het was supertof. Ik houd van interactie, communicatie en samenwerken, en ik zie daar nu steeds meer van ontstaan. Ook met de freshmen erbij, onze young professionals.

En ik denk dat het daarmee start, een paar mensen die opstaan en die in hun enthousiasme anderen meenemen.

Hoe zit het nu met het software testen?

We wilden beter worden in software. Ik ben in mijn eerste week heel veel vragen gaan stellen. Uit de antwoorden bleek dat het niet duidelijk was wat we precies wilden hebben. Samen met het team van CRM Care zijn we aan de slag gegaan om dat duidelijk te krijgen. Mijn rol veranderde daardoor meer naar scrum master.

Ik mis het testen niet, want ik ben inmiddels ook lead van het test chapter. Ik zet de missie en visie uit van het software testen. We hebben hier zeven scrumteams die allemaal in hun eigen keten werken. De vraag is echter wat er gaat gebeuren als die projecten elkaar gaan raken. Hoe gaan we de keten bewaken?

Dat zijn zaken waar ik mee bezig ben. En vragen zoals: hoe zit het met onze performance en onze security? We jagen bijvoorbeeld voor een grote klant ruim 1,3 miljoen klantgegevens over een applicatie heen. Een enorme hoeveelheid data, met veel persoonsgegevens erin. Daar moet je als organisatie heel bewust mee bezig zijn.

Ethical hacken is een hobby van mij

Ja, ik ben gecertificeerd ethical hacker (ceh). Voor veel mensen is dat nog een heel wazig iets. Een ethical hacker wil een veiliger internet voor iedereen. Zodat niet je persoonsgegevens zomaar op straat komen te liggen. Wij moeten ons wapenen tegen hobbyisten. De grote hackers vinden een MKB-bedrijf minder interessant, die proberen vooral de overheid en het bankwezen te raken.

Ik vergelijk het vaak met een jong kind dat voor het eerst gaat vissen
Het kind krijgt van zijn ouders een bamboehengel. Als hij een vis vangt, dan wordt het interessant! Kan ik dan met een echt goede hengel nog meer vissen vangen? Dus de opdracht is om je website schoon te houden, zodat hackers niet bij de eerste de beste poging wat kunnen vinden.

Ik heb hier bij RDC in mijn werk een mooie combinatie gemaakt van mijn passie voor interactie en bruggen bouwen!

 

 

 

Delen via