Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

Update Datalek 20 april 2021

RDC Nieuws 20 april 2021

Op woensdag 24 maart vernamen we van de NOS dat er op internet voertuig- en persoonsgegevens te koop stonden die mogelijkerwijs afkomstig zouden zijn van RDC. Uit het onderzoek dat wij direct opstartten, bleek dat de gegevens inderdaad tot de tool CaRe-Mail van RDC te herleiden waren.

We hebben direct de cybersecurityexperts van Fox-IT in huis gehaald om samen met ons (forensisch) onderzoek te doen naar de toedracht van het cyberincident. Zij zijn op dit moment bezig met de afronding van hun onderzoek. Zodra dat onderzoek afgerond is, komen we met een nieuw bericht.

We hebben aangifte gedaan bij de politie en we hebben onze klanten zo goed mogelijk geïnformeerd en ondersteund, ook over het doen van een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De autobedrijven zijn immers de eigenaar van de gegevens van hun klanten. RDC is de verwerker; wij handelen in opdracht van de autobedrijven.

Heeft u vragen? Bekijk dan onze pagina met de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag daar niet bij? Neem dan contact op met onze servicedesk op 020-644 55 53.

Delen via