Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

Klant- en voertuigvalidatie

Uit een praktijkanalyse van RDC bij vijf BOVAG-leden blijkt dat er veel vervuiling zit in hun klantdata. Zo blijkt dat 45% van de klanten inmiddels een andere auto rijdt, bij 48% van de auto’s geen of de verkeerde APK-vervaldatum staat, en 9% van de klanten is verhuisd. Jammer, want goede klantgegevens zijn cruciaal voor succesvolle marketingacties.
Op dit moment valideert RDC 52 miljoen klantrecords per jaar voor de vereniging INDI, waarbij dealers en importeurs aangesloten zijn. Door middel van een slimme koppeling met dealer management systemen blijft hun klantdata automatisch up-to-date.

RDC verkent nu de mogelijkheden om een dergelijk systeem ook te bouwen voor onafhankelijke autobedrijven. Tijdens de regiobijeenkomst peilde RDC bij leden of er animo is voor een dergelijk product. Het gros van de leden gaf aan serieuze interesse te hebben.

Hoe werkt het?
Een dergelijk systeem is momenteel nog niet beschikbaar voor onafhankelijke autobedrijven. Als er genoeg interesse is gaat RDC koppelingen bouwen met garagesoftwarepakketten. Klantdata daaruit wordt, na toestemming van het autobedrijf, doorgestuurd naar het systeem van RDC. Als een soort wasmachine schoont het systeem de klant- en voertuigdata, zie je vervolgens welke gegevens aangepast kunnen worden en kunnen de wijzigingen worden geaccepteerd of genegeerd. De goedgekeurde verbeteringen worden dan volautomatisch door het garagesoftwarepakket ingelezen. Belangrijk om te weten is dat de klantdata van de ondernemer is én blijft.

Wat heb ik er aan?

  • Bespaar op kosten voor mailings door schone klant- en voertuigdata
  • Maak een betere werkplaatsplanning door correcte APK-vervaldata
  • Uw klantdata altijd automatisch up-to-date

Heeft u interesse?

Klik dan hiernaast op “Ik heb interesse” en geef uw gegevens door.