Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

Guido en Jan Jaap zamelen mobieltjes in voor de stichting Opkikker

Nieuws 26 april 2019

Een kijkje in de keuken

Guido (applicatiebeheerder) en Jan Jaap (productowner) vielen beide bij een overleg op toen de ene riep: ‘ik heb mobieltjes nodig’ en de andere zei: ‘ammehoela, ik ook!’ Zo ondekten ze dat ze zich beide inzetten voor de stichting Opkikker.

Wat is Opkikker? Behalve dat we aan soep moeten denken?

Jan Jaap vertelt: ‘mijn buurman is Ruud Sliphorst, de oprichter van deze stichting. En ik ben door hem helemaal enthousiast gemaakt. Hij is bijna 25 jaar geleden met de stichting gestart. Hij wilde zijn zieke neefje nog iets moois laten beleven, een dag waarin hij wat kon opkikkeren. Het was zo’n bijzonder moment, dat hij besloot om dit ook voor andere kinderen te doen.

 

Opkikkerdagen voor zieke kinderen en hun families

Dat is ook precies de ziel van de stichting: kinderen een bijzondere dag geven zodat ze even vergeten dat ze ziek zijn. En het bijzondere is dat doen we voor het hele gezin. Want een ziek kind trekt een flinke wissel op ouders, broertjes en zusjes. We vragen aan elk gezinslid wat ze het allerliefste zouden willen doen. En dat realiseren we.

 

We gaan bijvoorbeeld met een vader scheuren in de sportwagen van Guido

Of we gaan het strand op met tanks van het leger. Ik ondersteun zo’n dag ook met mijn hele gezin. Mijn vrouw ging laatst met een moeder en haar dochter naar een beautysalon. Daar werden ze mooi opgemaakt en kwam er daarna een fotograaf langs om foto’s te maken. We nemen het hele gezin mee. En we trekken alles uit de kast.

 

Er is niks wat we niet doen

Als je zo’n dag meemaakt, dan springen de tranen in je ogen. Guido vertelt: ‘Jan Jaap doet het bij de gezinnen op locatie, de stichting organiseert voor 2.000 gezinnen jaarlijks opkikkerdagen in de Eemhof. Er zijn allerlei activiteiten voor de 40 tot 50 gezinnen die op zo’n dag komen. Van helikopter vliegen, tot speedboot varen en in een grote limousine rondrijden als prinses. De activiteiten worden begeleid door eigen vrijwilligers en mensen uit bedrijven in de vorm van een personeelsuitje.’

 

Tranen met tuiten

Wat de ouders niet weten is dat aan het einde van de dag, als ze denken te vertrekken, door een haag van vrijwilligers gaan. Het is een groot Andre Hazes festijn waarin ze uitgeleide worden gedaan. Dat is tranen met tuiten. Ik ben er zelf twee jaar geleden mee begonnen. Mijn oude sportwagen stond vooral stil en ik wilde er anderen ook van laten genieten. Het is heerlijk om net iets te hard een rondje door de polder te rijden. En iedereen vindt het fantastisch om in gekke en dure auto’s rond te rijden.

 

Opkikker regelt zelf sponsors

Zelfs met zoveel vrijwilligers en hulp hebben we sponsor geld nodig. Dat doen we met zijn allen. Honderden vrijwilligers maar ook onze eigen opkikker kinderen boksen het voor elkaar. Niemand krijgt betaald. Iedereen doet dit in zijn vrije weekend. Het leukste is dat de allerbeste verkopers de kinderen zelf zijn. Die worden ambassadeur en doen iets om de stichting te helpen en geld in te zamelen. 18 mei is de jaarlijkse ambassadeur dag, een extra dag in Slagharen om hun te bedanken.

 

Elk jaar zamelen we mobieltjes in

Op die dag staan er vrachtwagens op het terrein om de mobieltjes te verzamelen. In zulke grote aantallen komen ze binnen, vorig jaar 80.000! En daar verdienen we dan weer flink wat geld mee waardoor we opkikkerdagen kunnen organiseren. We hebben geld nodig om die ene dag pret te maken. De beide mannen gaan RDC rond om mobieltjes op te halen en zouden het nog mooier vinden als iemand van de collega’s denkt: ja ik wil ook meedoen met Opkikker! https://opkikker.nl/wie-wij-zijn/organisatie

 

Delen via