Wat is uw bedrijfstype? Welk procestype zoekt u?

A2SP wordt Mobi-ID serviceprovider

Persberichten 30 maart 2016

A2SP gaat koppelen met het branchesysteem Mobi-ID van RDC. Mobi-ID is de standaard login voor de mobiliteitssector. Alle professionals kunnen hiermee eenvoudig en veilig inloggen.  Gebruikers van A2SP kunnen zo eenvoudig bij A2SP inloggen, maar ook bij de andere aangesloten partijen, zoals BOVAG, (binnenkort) Innovam, Vereniging ROB en RDC.

De mobiliteitssector is een informatie-intensieve sector, met honderden applicaties en tientallen aanbieders van systemen en informatiediensten. René Louter, directeur van RDC: ”Op de werkvloer dienen medewerkers bij elk ander systeem telkens opnieuw in te loggen. Dit is tijdrovend, foutgevoelig en inefficiënt. Betrouwbaar online zaken doen stelt tegenwoordig steeds hogere beveiligingseisen; 24.000 gebruikers, 11.000 bedrijven en 2.500.000 logins spreken volgens mij voor zich. Wij zijn verheugd dat A2SP de voordelen heeft ingezien en Mobi-ID provider wordt.” Erik Jacobs, managing director van A2SP: “Wij zijn al een tijd met RDC in gesprek om de mogelijkheden van deze toepassing in onze bedrijfsprocessen te integreren. Mobi-ID krijgt steeds meer gebruikers binnen de branche. Het voordeel voor onze klanten is dat ze zo meteen via onze klantenportal rechtstreeks kunnen inloggen bij andere dienstverleners op basis van de Mobi-ID authenticatie.”
Over Mobi-ID
De ontwikkeling van het brancheplatform Mobi-ID is gestart op initiatief van de stichting Standaardisatie en Informatiebeleid Mobiliteit Sector (SIMS). Het doel is om over een eenduidige, gecontroleerde en veilige toegang tot systemen te beschikken voor uiteindelijk alle 80.000  werknemers binnen de sector. Via Mobi-ID  kan de toegang tot bepaalde systemen of online diensten worden toegewezen aan individuele medewerkers binnen het bedrijf. Mobi ID houdt rekening met de normen voor E-Herkenning van de overheid. Elke bedrijfsvestiging kan over Mobi-ID beschikken. Vervolgens kunnen alle medewerkers een eigen Mobi-ID ontvangen. Geautoriseerd door het management, geeft deze persoonlijke ‘sleutel’ de medewerker toegang tot die systemen van aangesloten dienstaanbieders die nodig zijn voor zijn of haar werk. Efficiënt, veilig en transparant, elke dag.
www.mobi-id.nl

Delen via